Muziek raakt, van klassiek tot metal. Ieder zijn smaak, maar het raakt. Het raakt iedereen, dus ook mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Dit is het basispubliek van De Lachende Zon, theater van de zintuigen.

Het is voor ouders vaak lastig om met hun kind met een grote zorgvraag naar een ‘echt’ klassiek concert te staan uit angst dat het kind te luidruchtig is of niet stil kan blijven zitten. Daarom geven wij graag een klassiek concert waar je mag zijn wie je bent. Kwaliteit staat voorop, we nemen je serieus. Gelukkig doen anderen dat ook: Vrienden van Cello en Landgoed Huize Bergen hebben hun medewerking verleend aan dit concert waardoor we het gratis aan konden bieden.
Het concert BACH – Klassiek raakt! is tweemaal gespeeld op 21 januari. De belangstelling was groot, de reacties lovend. De twee concerten zijn bezocht door 100 mensen waarvan 40 met een grote zorgvraag. Iedereen genoot.

Na een heerlijk kopje koffie met wat lekkers gaat de deur van de concertzaal open. Het publiek zoekt een plekje. Er lopen twee ambachtslieden rond en je hoort ergens een cello die gestemd wordt. Dan komt de celliste binnen, een diva in een prachtige, klassieke jurk. De eerste tonen klinken.
Zij speelt 6 suites voor onbegeleide cello van J.S.Bach, prachtige melancholische tonen die raken in het hart. De ambachtslieden spelen 6 scènes dichtbij het publiek, zij laten hen voelen, proeven, ruiken. De geur van essentiële oliën waarmee het hout van de cello bewerkt wordt komt voorbij. Je krijgt een papier om te voelen en te scheuren; het zijn de partituren van deze suites. Zo komt de muziek nog dichterbij.
Iedereen beleeft dit concert op zijn eigen manier. Walter loopt rond, Brian ligt in zijn bed vlakbij de cello om de klanken op te vangen, Inge houdt vooral van heavy metal, Maartje en Jordan genieten stilletjes.Het publiek is aangedaan, ouders zijn geroerd omdat zij samen met hun kind dit concert mochten meemaken. Omdat hun kind èn zijzelf hebben kunnen genieten van een klassiek concert.

Wil je meehelpen onze voorstellingen mogelijk te maken? Steun ons:
http://www.stichtingdezon.nl/steun-ons/

BACH – Klassiek raakt! De Lachende Zon, theater van de zintuigen