Door een gezamenlijke actie van De Lachende Zon, theater van de zintuigen en Lotje&co mochten wij op zondagmiddag 15 januari een aantal kinderen mèt hun vader of moeder welkom heten in Rosmalen. De opkomst was iets lager dan verwacht vanwege het gladde winterweer, maar zij die er waren hadden er duidelijk zin.

Louis, Yinthe, Lotte, Daniel, Sterre en Lars konden samen me papa of mama genieten van de voorstelling Lievelings. Een lichte, luchtige voorstelling met allerlei soorten ballen, bellenblaas, handpoppen die uit een bal tevoorschijn komen, muziek, ritme. Elco en Margo spelen voor iedereen net weer anders: Sterre houdt van grapjes, voor Lotte zingen ze een lief zacht liedje en Louis komt overal vrolijk kijken.

Het extra plezier van deze middag zit ‘m erin dat de kinderen na de voorstelling samen met hun ouders kunnen spelen met de attributen van de voorstelling: belletjes, grote ballen om op te liggen, trommelstokken. Elco brengt steeds een nieuwe impuls aan in de vorm van muziek of nieuwe attributen. Iedereen is druk bezig en ontdekt al spelenderwijs welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo is Daniel samen met Elco heel geconcentreerd met de ocean drum bezig en hangt Lars lekker over de grote bal.

De moeder van Yinthe mailde de volgende dag:

Yinthe heeft genoten! Ze vond het echt geweldig, en ik heb ook genoten. Fijn om ergens te zijn geweest wat past bij Yinthe haar niveau, waar ze kan en mag zijn wie ze is zonder te worden veroordeeld. Nogmaals kei bedankt. Ook namens Yinthe! Die wilde de volgende dag nog een keer 🙂

We kunnen Lievelings+ of andere voorstellingen spelen op school of bij je thuis. Kijk maar eens op www.delachendezon.nl.

Wil je ons graag uitnodigen, maar ontbreekt het budget: samen kunnen we een voorstelling bij jou crowdfunden: zie www.stichtingdezon.nl/steun-ons/