Géén pluche, wél prachtig theater!
team-member

Elco van Alphen

Oprichter, artistiek leider, spel en training

Vanuit een diepe interesse voor en een gedetailleerde observatie van zijn publiek vindt hij nog altijd de inspiratie om via muziek en theater contact te maken. Zijn jarenlange ervaring zorgt voor unieke, intuïtieve benaderingswijze die hij in praktische training graag doorgeeft.

team-member

Margo Lötters

Spel, arrangementen en training

Afgestudeerd als muziektherapeut in Nijmegen en vanaf het eerste uur betrokken bij De Lachende Zon, theater van de zintuigen. Muzikale communicatie is haar belangrijkste instrument om contact te maken met iemands gevoelsleven.

team-member

Manon van Hees

Zakelijk leider

Afgestudeerd als talenwetenschapper zag ze al snel dat haar hart bij het theater ligt. Haar sterke organisatietalent en visie op theater zet zij in om fondsen te werven en de praktische organisatie te leiden.

team-member

Leo Rauh

Productieondersteuning

Begon als acteur bij Vrijplaats, de spelgroep voor mensen met een beperking van De Lachende Zon, theater van de zintuigen. Nu tourt hij mee en is hij verantwoordelijk voor de opbouw van de decors en het ontvangen van het publiek.

team-member

Jacqueline Hamelink

Celliste

Een celliste die liever niet stil blijft zitten. Hoewel het klassieke muziekpodium haar thuisbasis is, gaan haar lijf en zinnen voortdurend op zoek naar het bespelen van nieuwe muzikale registers en van de volle theatrale ruimte. Haar internationale speellijst kent vele samenwerkingsverbanden die haar en ons inspireren.

team-member

Renske de Leuw

Harpiste

Als vijfjarige werd ze betoverd door de harp en wist ze ze meteen dat de harp haar liefde en haar instrument zou zijn. Renske studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Om haar muzikale horizon nog verder te verbreden heeft zij ook lessen jazz- en popharp gevolgd bij meerdere docenten. Renske is een veelzijdig harpiste, ze treedt op als soliste, kamermuzikante, orkestharpiste en verzorgt sfeermuziek.

team-member

Arthur Bont

Drummer en percussionist

Speelde een groot aantal theatertours met muziek- en dans gezelschappen. Zijn gevoel voor timing en zijn creative, warme invulling van de muziek stukken maken hem tot een veelzijdige drummer. Ruimte geven en nemen als het nodig is gaan hem op een natuurlijke wijze af.

team-member

Lucas Beukers

Bassist

Studeerde geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium en is als begeleider op podia, cd’s, radio en televisie te horen geweest in verschillende formaties en minstens zoveel genres.

team-member

Lory Caldarella

Theatervormgever

Studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht in de richting theatervormgeving. Tijdens de opleiding werd duidelijk dat haar voorkeur als maker vooral uitging naar lokatietheater. Haar werk is duidelijk herkenbaar en de poppen die zij maakt stralen een grote persoonlijkheid uit.

team-member

Linda Anneveld

Theatervormgever

Linda studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, in de richting theatervormgeving. Ze heeft zich gespecialiseerd in het maken van monumentale objecten en levensgrote poppen. Haar werk laat zich kenmerken als beeldend, robuust en tevens verfijnd.

team-member

Frédérique Leopold

Illustrator

Studeerde in 2004 af in de richting Tekenen en Schilderen aan de Gerrit Rietveld academie. Zij werkt als informatiespecialist, docent, beeldend kunstenaar en Vj. In haar kunstwerken probeert ze een mix te vinden tussen de rauwe werkelijkheid en haar fantasiewereld die vooral bestaat uit merkwaardige, enigszins sneue dieren.

team-member

Paula Gerritsen

Illustrator

Na haar werk in de kinderpsychologie besloot ze haar passie voor tekenen te volgen en illustreerde vele (prenten)boeken voor verschillende uitgevers. Voor twee prentenboeken schreef zij ook zelf de tekst.Daarnaast illustreert zij veel voor educatieve uitgevers , geeft workshops en projecten op scholen en runt een kleine B&B.

team-member

Jan van Kempen

Grafisch vormgever

Studeerde aan de Koninklijke academie voor kunst en vormgeving in ’s‑Hertogenbosch en ontwikkelde zich daarna tot een ontwerper met een eigen stijl en visie op vormgeving. Zorgzaam voor het beeld naar buiten dat hij op alle gebieden onder controle houdt en zo het gezicht van de theatergroep bepaalt.

team-member

Jan van der Ven

Filmmaker

Werkt met veel enthousiasme aan (opdracht)films in de educatieve en culturele sector. Puzzelen met beeld en geluid vindt hij het leukste wat er is. Hij hanteert niet alleen graag de camera, maar ook pen en papier, mengtafel, montagesoftware en verschillende muziekinstrumenten.

team-member

Erik Krabbenborg

Regisseur

Erik studeerde af als theaterregisseur. Hij werkte voor diverse amateur- en professionele gezelschappen. Zijn inspiratie vindt hij toch bij zijn werk als artistiek leider bij het Teugeltheater: een gezelschap dat bestaat uit acteurs met een verstandelijke beperking.