Klassiek raakt!

Wat? :
Waar? :
Voor wie? : maximaal 20 mensen met een grote zorgvraag en hun begeleiders, familie en vrienden
Hoe lang? : drie kwartier
Meer weten?
info@delachendezon.nl

of bel: 06 22 05 88 44

Kom samen met je ouders, broers, zussen, begeleiders naar een echt klassiek concert waar het niet erg is dat jij een beetje anders bent. Helemaal niet erg zelfs, want iederéén is anders. En muziek is voor ons allemaal. Ook voor jou.

Klassieke muziek zoals die is bedoeld, getoonzet in een setting die geschikt is voor mensen met een beperking. Van ernstig meervoudig beperkt tot autistisch, van zintuiglijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt. Hoe cool is dat?

We nodigen klassieke musici uit om een concert te geven. Zo hebben we samen gewerkt met celliste Jacqueline Hamelink. Zij speelde de cello suites van Bach. Harpiste Renske de Leuw speelde Satie en Philipp Glass.

Tijdens deze prachtige concerten zorgen Elco en Margo voor een extra zintuiglijke ervaring. Zij benaderen iedereen individueel met beweging, geur en geluid. Zodat ook mensen met een visuele en auditieve beperking kunnen genieten van het concert.

Het is een uitje voor het hele gezin waarbij iedereen zichzelf mag zijn. We hebben dit al enkele jaren op rij mogen organiseren met ondersteuning van Landgoed Huize Bergen en Vrienden van Cello.

Ook een klassiek concert organiseren voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze voorstelling is ontstaan door een samenwerkingsverband met muziekcentrum de Toonzaal, Sounding Bodies en De Lachende Zon, theater van de zintuigen.

Spel Margo Lötters  •  Spel Elco van Alphen  •  Cello Jacqueline Hamelink  •  Harp Renske de Leuw

Opbouw 1 uur  •  Afbouw 30 minuten  •  Aantal voorstellingen maximaal 2 op één dag  •  Zaal Concertzaal of andere mooie ruimte  •  Zitplaatsen Losse stoelen